sala de nunta in petrosani la complex casa de vis

O sala de bal cum nu s-a mai pomenit…

În regatul Văii Jiului se află, dragi cititori, o sală de bal cum nu s-a mai pomenit de frumoasă, cu o arhitectură ce adună-n-trânsa toate bogăţiile împărăteştilor palate, loc de basm, legendă şi visare! Şi nu spunem asta în chip de laudă, precum nici haina modestiei n-o vom îmbrăca: vorbim din suflet şi cu suflet: magnificul Sălii de Bal din curtea Castelui de Vis e sporit de mândria de a fi reuşit să întruchipăm cel mai frumos vis, e izbânda noastră întrupată din setea neistovită de frumos.

Harap Alb şi Făt-Frumos păzit-au deloc întâmplător intrarea-n măreaţa încăpere, unde Cenuşărese, mezine de regi, mândre fete de-mpăraţi pierdut-au nenumăraţi conduri gingaşi, pe când paşii lor urmau cântul dansurilor, în braţele aleşilor lor. Câte sclipiri îşi poartă jucăuşa lumină-n cristalele grandiosului candelabru, atâtea poveşti de iubire şi-au purtat paşii pe ringul de dans sub clinchetul bogatelor toasturi şi înzecit mai multe emoţii fost-au trăite între aceşti fabuloşi pereţi adunători de fericire.

Cu fiecare nou ospăţ, Sala de Bal din curtea Castelului de Vis redevine decor de basm. Candelabrul uriaş e prilej de revelaţie pentru toţi cei ce calcă pragul acestei săli, ca şi cum lumina şi-ar afla paradisul printre sutele de cristale ce se coboară din cerul interiorului, aducând soarele mai aproape de voi. Şi fără îndoială, acest monumental candelabru este soarele fiecărei petreceri, un astru luxuriant înconjurat de luceferi la fel de maiestuoşi, triumfători în lumină, spre mirarea ochiului şi încântarea sufletului.

Sub marele candelabru se distige ringul circular, aşternut pe gresia în culoarea nopţii şi păzit de columne mari şi imaculate, menite să strângă laolaltă dansuri împărăteşti şi momente de plăcută aducere aminte. Sala de bal este ea însăşi o feerie, întrupată pentru a aureola cu basm şi legendă cele mai preţioase momente din viaţa dumneavoastră.

Cu fiecare ocazie în parte, feeria noastră împrumută din visele şi sufletul celor ce uneltesc bucuria petrecerii, îmbrăcând alte şi alte haine, pe sufletul şi gustul ales al celor care îndrăznesc să-şi trăiască povestea alături de noi. Imaginaţi-vă, aşadar, o sală imensă, unde încap până la 600 de meseni, în mijlocul căreia tronează un candelabru ce-ţi taie suflarea prin grandoare…

De jur împrejur columne solide susţin acoperământul de vis şi înveşmântat în cristale de lumină, un ring de dans unde paşii creionează poveşti romantice trecute sau viitoare, mese îmbelşugate acoperite cu brocart, satin, organza ori alte ţesături alese, şi nu în cele din urmă bucatele desăvârşite, la a căror vedere până şi sufletul se abandonează trupeştilor plăceri…

Sala de Bal din curtea Castelului de Vis s-a născut din visul nostru. Suntem mândri de măreţia ei, de frumuseţea sa celestă şi grandoarea detaliilor, aşezate toate la locul lor pentru a desăvârşi perfecţiunea visului nostru. Nu e laudă, suntem subiectivi, am investit credinţă, vise, muncă şi sete de frumos în tot ceea ce însumează astăzi Sala de Bal.

Însă vă invităm pe voi, dragi oaspeţi, să fiţi obiectivi şi să judecaţi singuri dacă entuziasmul nostru e îndreptăţit ori ba, ori dacă un fior vă va răzbate când luminile marelui candelabru îşi vor aprinde strălucirea doar pentru ochii şi sufletul dumneavoastră.

Restul e poveste. Într-un decor luxuriant, în faţa meselor împărăteşti, sub elanul îndrăgostit al paşilor de dans,vă veţi trăi propriul basm, în Sala de Bal a Castelului de Vis.

Cu consideraţie pentru privilegiul de a ne fi ales drept gazdele poveştii dumneavoastră,
Vă mulţumim şi vă invităm să trăim alături cele mai frumoase vise!