Hotel in Petrosani - Castelul de Vis

A fost odata…

Au fost odata ca niciodata un om si un vis. Menirea omului a fost de a implini visul, iar a visului de a trasa destinul omului si de a fi impartasit.

Un vis desprins din poveste si faurit din frumos si indepartate legende, al unui om care domnea peste al sau destin dintr-o fabuloasa Vale, ascunsa intre inalti munti si spalate de ape repezi si reci, pravalite peste milenare pietre care si astazi soptesc din albia lor povesti cu printi, imparati, fete mindre si groaznici zmei predestinati infrangerii.

Cu ochi fragezi de copil, omul nostru si-a inchipuit un falnic castel al carui rege neinfricat avea sa fie.

Castelul de Vis din Petrosani

Si…batranii povestec

Batranii povestesc si astazi cum tanarul a urmat cu ochii inimii calea spre castel, pasind tot mai hotarat spre poarta acestuia, implinind profetia de a-si desavarsi visul, doborandu-si in viata obstacolele si temerile si cucerind intelepciune, putere, credinta.

Caramida cu caramida, omul avea sa ridice temeliile celui mai frumos castel… castelul de vis.

Ochii am deschis…

Cu ochii deschisi, omul si-a visat visul mai departe, zidind legende, zugravind miracole si pecetluind cu magie peretii fiecarei incaperi din castel.

Mai apoi a asezat peste visul sau cu temelii un acoperis invecinat cerului, cu turle de oglinda – o scena deschisa pentru dansul soarelui, lunii, luceferilor, stelelor, norilor si pasarilor inaltului.

De jur imprejurul castelului, omul a pastrat drept martori ai creatiei sale intelepte stanci si pietre printre care a trasat calea pietruita spre inima visului sau…

Visul cu ochi de ferestre, in spatele carora se afla alte si alte vise ce asteapta a fi traite de toti aceia ce vor innopta in fermecatul castel…

Camere si vise…

Cate camere atatea vise… cate bucate atatea povesti, arhaice si magice istorisiri ce nu au fost odata ca niciodata, ci sunt aievea, astazi, la Castelul de Vis…

Menirea omului a fost de a implini visul iar visul de a trasa destinul omului si de a fi trait si impartasit.

Camera Salonul Regelui - Castelul de Vis

Legenda ramane

Vino si traieste-ti povestea in Castelul de Vis, infrupta-te cu legenda, odihneste-te ca un rege, mananca precum un imparat si bucura-te de frumusetea regatului tau.

Acum esti eroul acestei miraculoase povesti.

caselul de vis iarna in petrosani